CoQ10

Koenzym Q10 (CoQ10, också känd som ubikvinon).

930
5 objekt
537,50 kr
Antal
omgående leverans

Skynda dig! Endast 5 varor kvar i lager!
  Säker betalning med payson
  Snabb leverans
  Alltid öppet köp
Beskrivning

Koenzym Q10 (CoQ10, också känd som ubikvinon) en fettlöslig förening som finns i varje cell i allt levande. Vår naturliga produktion av CoQ10 saktar ner när vi åldras, ofta över 50% vid 50 års ålder. 
Nivåerna av CoQ10 är kända för att naturligt minska med åldern, antingen genom mindre effektiv produktion (biosyntes) i kroppen och/eller genom ett ökat metaboliskt behov. Vår naturliga produktion av CoQ10 saktar ner när vi åldras, ofta över 50% vid 50 års ålder.

 • Kost- och livsstilsmönster är kända för att minska nivåerna av CoQ10 på ett onaturligt sätt.
 • Särskilt oroande är kolesterolsänkande läkemedel, som allmänt kallas ”statiner”, och andra receptfri läkemedel som är kända för att störa CoQ10s naturliga biosyntes i kroppen.

  Detaljer
  NeoLife använder de mest avancerade biogeniska teknologier för att producera en naturlig, CoQ10 med farmaceutisk kvalitet, som levereras med hög biotillgänglighet, i kombination med en unik profil av viktiga “partnernäringsämnen”.

  • Exklusiv NeoLife fyto-lipid och sterolblandning, från fullkornslipider och steroler.
  • NeoLifes egen unika poly-fenolblandning som består av naturliga poly-fenoler från fullvärdig kost samt resveratrol från röda druvor.
  • L-cystein, den viktiga aminosyran som behövs för cellulär biosyntes av glutation.
  • Unik teknologi för inkapsling: Upplösning startar på bara 2 minuter, vilket främjar en snabb absorption.

   Användning

   Tag 2 kapslar om dagen tillsammans med mat.

    
  • Coenzymet Q10 finns i alla våra celler och behövs för cellernas energiproduktion. Eftersom hjärtat jobbar oavbrutet förbrukar vi mycket Q10. Har vi brist känner vi oss trötta.

   Q10 kan därför användas även i syfte att minska tröttheten. Q10 som kosttillskott är populärt både i uppiggande syfte och som hälsokost för hjärta och immunsystem.

   Flera studier visar att tillskott av Q10 har en blodtrycks- sänkande effekt hos personer med högt blodtryck. Både på systoliskt tryck (övertryck) och diastoliskt tryck (undertryck)5. Dos oftast 100–120 mg Q10 per dag.

   Det finns inga registrerade biverkningar med Q10 och det är väldigt ovanligt att man kan överdosera.

   Q10 är en substans som är vitaminliknande utan att vara en vitamin och som finns naturligt i våra celler. Om du äter andra mediciner rekommenderas vi att du rådgör med läkare, eftersom Q10 kan ha en viss blodförtunnande effekt. Ta gärna tabletten på morgonen eller förmiddagen då många upplever att man blir pigg.

  • Det finns inga officiella rekommendationer för hur mycket Q10 som behövs för att uppnå hälsofördelarna. Olika studier visar dagliga doseringar av 50-1200 milligram för en vuxen människa. Vissa av dessa studier delar upp intaget vid flertalet tillfällen under dagen. Generellt sett är en daglig dos 100-200 milligram.

   Q10 är en kraftfull antioxidant som behövs för att du ska orka – både fysiskt och psykiskt. Det skyddar mot en rad sjukdomar och minskar både dödligheten i hjärtsjukdom och förbättrar läget för hjärtsviktspatienter. Dessutom hjälper det huden att hålla sig ung längre.

   I samarbete med Professor och kardiolog Urban Alehagen har vi genomfört en studie kring tillskott av selen och coenzyme Q10 till 444 äldre personer under fyra år. Resultaten visade att risken för hjärtdöd minskade, samt att hjärtfunktion och livskvalitet förbättrades.

   
Produktdetaljer
930
5 objekt